FANDOM


Ga terug naar alle dossiers

Programmatie voorjaar 2014 bij VTM
Tijdlijn
... 1989 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 ...
Programmatie voorjaar 2014


Ontdek het voorjaar van VTM via de voorjaarsbrochure
Hier vind je alle informatie over de programmatie voor het voorjaar 2014 van VTM.
Elke vrijdag om 20.35 bij VTM

Met haar unieke versie van 'Smile' van Lily Allen tijdens haar Blind Audition vorig jaar begon het Voice-avontuur voor de 19-jarige Paulien Mathues. Amper 6 maanden na haar overwinning stelde Paulien trots haar eerste debuutalbum ‘Flying Thoughts’ voor en mag ze ondertussen een nominatie voor de MIA's in de categorie 'Doorbraak' op haar naam schrijven. Ook Robby Longo, die nipt tweede werd in de finale, gaat het voor de wind: zijn debuutalbum 'Country Man' werd met goud bekroond en ook hij is genomineerd voor de MIA's in de categorie 'Vlaams populair'.

Vanaf vrijdag 7 februari 2014 start de zoektocht opnieuw naar echt en puur zangtalent in de derde editie van 'The Voice van Vlaanderen'. Dat Vlaanderen nog steeds bulkt van het zangtalent, bewijzen de meer dan 4000 inschrijvingen die zijn binnengelopen, ook al is het ondertussen het derde seizoen.

Koen Wauters is opnieuw van de partij als coach en krijgt het gezelschap van nieuwkomers Axelle Red, Bent Van Looy en Regi. Dat ze er alle vier meer dan klaar voor zijn om hét zangtalent van Vlaanderen te ontdekken, werd al snel duidelijk tijdens de opnames van de Blind Auditions. Zo is Axelle niet van plan om haar te laten doen door al het mannelijk testosteron van haar medecoaches:

Ik ga als enige vrouw wel degelijk op mijn strepen staan. Ik kijk er vooral naar uit om talenten te vinden aan wie ik al m'n ervaring kan doorgeven.
—Axelle Red
Bent weet heel goed waar hij naar op zoek is:
Voor mij hoeft een stem niet perfect te zijn, als er maar een eigenheid in zit die me raakt. Ik hou er van als ik niet lang moet nadenken om af te drukken.
—Bent Van Looy

Koen is opnieuw sterk onder de indruk van het ijzersterk zangtalent dat komt bovendrijven:

Ik heb me weleens afgevraagd na 2 seizoenen van The Voice: zou er nog genoeg talent opstaan? En dan passeert er plots zo iemand op het podium waardoor je weet: met recht en reden hebben we een nieuw seizoen van 'The Voice van Vlaanderen'.
—Koen Wauters
Regi hoopt vooral een stem te vinden waar hij nummers mee kan maken:
Ik heb al toekomstige stemkanonnen gehoord en als ik me dan omdraai en zie dat het plaatje klopt, dan hoop ik zo dat ze voor mij kiezen en dan neem ik hen mee in een ongeziene rollercoaster.
—Regi Penxten

De aftrap van 'The Voice van Vlaanderen' wordt op vrijdag 7 februari 2014 gegeven met de Blind Auditions. De deelnemers doen opnieuw hun auditie met een live band op een echt podium met publiek. De vier coaches kunnen enkel en alleen vertrouwen op hun muzikaal gehoor. Axelle, Bent, Koen en Regi zitten immers opnieuw met hun rug naar de deelnemers gedraaid en hebben 1 doel voor ogen: na 6 Blind Auditions zullen ze elk 12 talenten geselecteerd hebben voor hun team, die ze weken lang zullen begeleiden in hun prille muziekcarrière. Na de Blind Auditions volgen opnieuw de Battles, waarna de coaches elk met 8 teamleden doorgaan naar de wervelende liveshows.

Op dinsdag 17 december 2013 werd de persvoorstelling voor voorjaar 2014 van VTM (en 2BE en Vitaya) gegeven. Hier vind je een overzicht van de programma's die werden voorgesteld en die je dus ook dit voorjaar op VTM mag verwachten.

Alloo in de Vrouwengevangenis
Alloo in de Vrouwengevangenis

Reportagemaker Luk Alloo verdiept zich in het leven binnen en buiten de muren van de vrouwengevangenis. Deze portretreeks geeft een kijk op enkele criminele vrouwen: van Bonnie & Clydehandlanger van hun man, over gewiekste solo-misdadigsters en meiden met drugdelicten op hun actief, tot moeders die voor hun kinderen 'even met vakantie zijn'...

Aspe
Aspe

Jaargang 10 wordt de laatste van deze Vlaamse policier, met Herbert Flack in de absolute hoofdrol en de straten van Brugge als onuitputtelijke crime scene. Het mag dan wel a wrap zijn, toch wordt het licht niet stilletjes gedoofd. Aspe vliegt er nog één keer in met veel actie en mysterieuze misdrijven, met de terugkeer van oude compagnons de route zoals Lucas Van den Eynde, Maaike Cafmeyer en Francesca Vanthielen en met de introductie van Axel Daeseleire, Marc Lauwrys en Louis Talpe.

Beat da Bompaz
Beat da Bompaz

Evi Hanssen neemt je mee in een ludieke strijd tussen jong en oud. Kranige, onbekende senioren meten zich met jonge, bekende medemensen. Laten de oudjes hen in het zand bijten of moeten ze de duimen leggen voor de jonge generatie? 'Beat da Bompaz' brengt warme televisie die speelt op de generatiekloof met senioren die een verrassend track record hebben.

Cordon
Cordon

Stel je voor dat je stad, dorp, thuis... hermetisch afgesloten wordt van de buitenwereld door een besmettelijk virus. Kan je je familie nog zien? Ben je onverwacht van je geliefde verwijderd? En wat als je beroepshalve geacht wordt om een cordon te organiseren en in stand te houden? De nieuwe fictiereeks Cordon speelt zich af in deze realiteit, samen met acteurs Tom Dewispelaere, Liesa Van der Aa, Wouter Hendrickx, Geert Van Rampelberg en Europa's beste actrice... Veerle Baetens.

Deadline 25/5
Deadline 25/5

Geen sperperiode voor Charlotte Vandermeersch, Peter Van den Begin en hun nieuwe Deadline 25/5-collega's Koen De Bouw en Ruth Becquart. In de 8 weken die voorafgaan aan de 'moeder aller verkiezingen' bezorgen zij je een spannende realtime-experience met Deadline 25/5, de eigentijdse thriller die zich afspeelt in 't Stad en waar een veelbesproken ongeluk bepalend is voor het politieke reilen en zeilen. En bij uitbreiding in Vlaanderen en de rest van het land.

De Parenclub
De Parenclub

Partners worden verondersteld mekaar door en door te kennen. Koppels weten met zekerheid wat hen bindt en waarin ze verschillen. Ze kennen mekaars kleine kantjes. Zeker? En hoe zit dat dan bij bekende koppels met hun drukke levens? Rani De Coninck onderwerpt in dit nieuwe spelprogramma bekende koppels aan een spervuur van vragen. Ook het publiek van 'De Parenclub' bestaat uitsluitend uit liefdesparen.

Goed Gezelschap
Goed Gezelschap

Soms kan het je niet meezitten in het leven en in de liefde. Vrienden en familie weten dat ze je niet moeten koppelen en online daten zie je niet zitten. Voor deze mannen en vrouwen staan Mathias en Staf Coppens de komende maanden paraat. Op hun eigen losse manier nemen de broers enkele singles op sleeptouw, organiseren onderweg niet-alledaagse dates op maat en proberen ze hen aan het einde van de rit aan een goed lief te helpen. En als dat niet lukt, sowieso aan leuk gezelschap én een plezierige tijd.

Mijn Pop-uprestaurant
Mijn Pop-uprestaurant

Pop-uprestaurants zijn hot. Het tijdelijke en exclusieve karakter laat chefs toe om volop te experimenteren met wat voor hen het perfecte culinaire concept is. Dat iedereen daar een andere visie op heeft, zal blijken in Mijn Pop-uprestaurant! 5 duo’s stampen elk in een andere Vlaamse stad hun culinaire droom uit de grond, vanaf de zijlijn aangemoedigd door Evi Hanssen en ter plaatse beoordeeld door de kijker. De inzet: 100.000 euro.

Tegen de Sterren op
Tegen de Sterren op

Parodiëren zoals niemand het hen voordoet. Imiteren met de grootste precisie. Uitvergroten met een goedbedoelde knipoog. De acteurs van 'Tegen de Sterren op' beheersen deze mix als geen ander. Hun nieuwe creaties zijn om van te smullen en je mag daar ongegeneerd in meegaan. Graag zelfs... Walter Baele, Guga Baúl, Chris Van Espen, Tine Embrechts, Jonas Van Geel, Ivan Pecnik, Clara Cleymans, Nathalie Meskens en vaste nieuwkomer Ella Leyers zijn er klaar voor!

The Voice van Vlaanderen
The Voice van Vlaanderen

De kracht van een stem om te raken, om te beleven, om weggeblazen te worden... Geen loze promesse bij The Voice, dat hebben de vorige twee seizoenen met glans bewezen. Met Bent Van Looy, Axelle Red, Regi Penxten en Koen Wauters kan je er alvast vanop aan dat het nieuwe Vlaamse zangtalent hen dit voorjaar niet loslaat. Zij engageren zich voor een entertainende zoektocht naar een uniek stemgeluid.

Wauters vs. Waes
Wauters vs. Waes

Koen Wauters en Tom Waes meten zich met elkaar in 10 bijzondere uitdagingen. Fysiek en mentaal zullen ze mekaar geen meter voorsprong gunnen. Twee tv-grootheden beloven je spraakmakende televisie. Een uniek duo in een unieke samenwerking tussen Vlaanderens grootste tv-zenders: VTM en één.

Seizoen 4 vanaf woensdag 1 januari 2014 om 20u35

Traditioneel wordt het nieuwe jaar met een knal ingezet, en wie kan beter die traditie in ere houden dan de cast van 'Tegen de Sterren op'? Ook zij stappen 2014 met hun beste beentje in. Of... met het beentje van iemand anders. Elf weken lang staan de acteurs en actrices van het programma dat de voorbije 3 jaar met de award voor Beste Comedy gingen lopen op de Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren, paraat om zichzelf verbaal en fysiek helemaal te laten gaan in hun nieuwe persiflages.

Volgens de Facebookpagina van 'Tegen de Sterren op' start het nieuwe seizoen - zoals Jonas Van Geel reeds eerder bevestigde - op woensdag 1 januari 2014.

Op 13 januari 2014 is het zover. Een dikke negen maanden na hun eerste confrontatie in een sauna barst de strijd tussen Koen Wauters en Tom Waes echt los in het gloednieuwe 'Wauters vs. Waes'. De eerste vijf afleveringen van het programma worden uitgezonden op Eén met dezelfde avond een heruitzending bij VTM. In de laatste vijf afleveringen worden de rollen omgedraaid. In 'Wauters vs. Waes' nemen Koen Wauters en Tom Waes, de twee boegbeelden van Eén en VTM, het dit voorjaar in tien uitdagingen tegen elkaar op. Wie de meeste uitdagingen wint, mag zich de winnaar van 'Wauters vs. Waes' noemen. Sowieso een erezaak voor twee competitief ingestelde mannen, maar voor Tom en Koen komt er nog wat extra druk bij. Ze verdedigen niet alleen hun eigen eer, maar ook die van hun zender. De kijkers kunnen alles dit voorjaar vanop de eerste rij volgen, zowel bij VTM als bij Eén. De eerste vijf afleveringen, van 13 januari tot en met 10 februari, worden in primetime bij Eén uitgezonden en dezelfde avond nog bij VTM herhaald. Vanaf de zesde aflevering zijn de rollen omgedraaid. Van 17 februari tot en met 17 maart wordt 'Wauters vs. Waes' in primetime uitgezonden bij VTM en dezelfde avond bij Eén herhaald.

De avant-première van 'Wauters vs. Waes' vond al plaats in april 2013, toen de heren een eerste keer in het strijdperk traden. In een bloedhete sauna zou beslist worden hoe het programma zou heten. Won Tom, dan werd het 'Waes vs. Wauters'. Won Koen, dan werd het 'Wauters vs. Waes'. Na 35 minuten in de sauna moest Tom opgeven en de naam was beslist. Pijnlijk voor Tom, maar mensen die hem kennen, zagen het toen al in zijn ogen; bij de volgende proeven zou Koen het niet zo gemakkelijk krijgen.

Wie uiteindelijk de winnaar van 'Wauters vs. Waes' wordt, is de grote vraag, maar het programma is voor Tom en Koen nu al een waanzinnige trip geworden. Er is gelachen, geweend en (veel) gevloekt. Ze hebben samen menig uur in het ziekenhuis, bij de kinesist en de osteopaat doorgebracht, maar voorlopig staan ze er nog allebei. En ze zijn allebei gebrand op de overwinning.

MNM Jonas Van Geel op bezoek bij Astrid (Live op MilkFest)

MNM Jonas Van Geel op bezoek bij Astrid (Live op MilkFest)

full

Volgens Jonas Van Geel zou het nieuwe seizoen van 'Tegen de Sterren op' starten op woensdag 1 januari 2014, dat vertelde hij tegen Astrid bij MNM. Op een officiële mededeling is het nog even wachten.


Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
18.00 De Keuken van Sofie Border Security Australia Border Security Canada
18.20 Echte Verhalen: De Buurtpolitie De Zoo Royalty
19.00 VTM NIEUWS
19.45 Het Weer
19.55 Familie Comedy Toppers De Kotmadam
20.35 Boer zkt Vrouw Lang Leve Grote Ster, Kleine Ster Het Lichaam van Coppens The Voice Kids Film
21.40 Amateurs Telefacts Beste Kijkers Alloo bij de Wegpolitie
The Voice van Vlaanderen
vrijdag 7 februari 2014
Aspe
voorjaar 2014
Cordon
voorjaar 2014
Deadline 25/5
voorjaar 2014
De Parenclub
voorjaar 2014
Goed Gezelschap
voorjaar 2014
Programmatie voorjaar 2014 VTM
Alloo in de Vrouwengevangenis Aspe Beat da Bompaz Cordon Deadline 25/5 De Parenclub Goed Gezelschap Mijn Pop-uprestaurant Tegen de Sterren op The Voice van Vlaanderen Wauters vs. Waes